Over Patricia Herber

20 jaar lang werkte ik met veel plezier in de zorgwereld. Ik hield me bezig met het begeleiden van artsen en zorgmedewerkers om hun werkprocessen in het voordeel van de patiënt te verbeteren. Altijd vanuit de gedachte om mensen in hun kracht te zetten en het niet over te nemen.

In de periode 2018-2019 begeleidde ik enkele mensen in hun laatste levensfase. Tijdens deze periode ontdekte ik het plezier in en de voldoening van het één-op-één werken: werken met en voor groepen maakte plaats voor werken met en voor individuen.

Van het een kwam het ander en voor ik het wist hielp ik zowel professioneel als in mijn vrije tijd mensen met het op orde brengen van zaken. Een familielid waarbij de huur werd opgezegd en binnen 3 maanden naar een kleine woning moest verhuizen, terwijl de gezondheid te wensen over liet. Een dame die haar huis wil ‘ontspullen‘ om zo meer aandacht te hebben voor de spullen die dierbaar zijn. Maar ook om haar kinderen emotioneel ‘werk’ uit handen te nemen na haar overlijden. “Ze krijgen al genoeg voor de kiezen!”. Een echtpaar dat nu nog alles zelf regelt, maar zich realiseert dat dit binnen aanzienlijke tijd misschien niet meer mogelijk is. Ze wilden graag een soort van ‘nabestaandenwijzer‘ voor hun familie: hoe is de administratie ingericht? Waar zijn alle belangrijke documenten te vinden? Hoe kan een ander toegang krijgen? Wat zijn de wensen rondom uitvaart? Zijn er spullen die ze graag aan een speciaal iemand willen nalaten? “Dan kunnen we nu maar beter alles inzichtelijk hebben voor als het straks opeens nodig blijkt: dan is het allemaal tenminste geen grote black box “. Iemands vader die de financiële administratie had laten versloffen en geen enkel zicht meer had op in- en uitgaven en ook nog eens vast bleek te zitten aan een aantal vage contracten.

Door deze mix van situaties en het plezier wat ik ondervond in het orde scheppen, besloot ik me professioneel aan te sluiten bij de beroepsgroep Professional Organiser en rondde daarvoor de opleiding Professional Organizing met succes af.